Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش تابناک به نقل از روزنامه همشهری، بازار طلا ازجمله ‌بازارهایی است که کرونا و شرایط نامساعد اقتصادی مردم، بیشترین آسیب را به آن وارد کرد.

بازار مصنوعات طلا طی دو سال گذشته رکودی سنگین را پشت سر گذاشته و طی این مدت سرمایه‌های کوچک خانگی‌ که پیش‌تر به تکه‌های کوچک طلا تبدیل می‌شد، به سمت خرید سکه و ارز رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا و ابلاغ این قانون در اواخر خردادماه، روزنه امیدی بود برای فعالان بازار طلا که اجرای این قانون را موجب کاهش قیمت مصنوعات و رونق بازار طلا می‌دانستند.

این قانون حالا ۶‌ماه بعد از ابلاغ، ‌به مرحله اجرا رسیده و از امروز در فاکتورهای طلافروشی‌ها اصل قیمت طلا از محاسبات مالیات بر ارزش افزوده حذف می‌شود و تنها اجرت ساخت و سود، ملاک محاسبه مالیات خواهد بود.

قانون مالیات بر ارزش افزوده چه تغییری می‌کند؟
قانون مالیات بر ارزش افزوده در طلا از سال۱۳۸۹ به اجرا در آمد و شیوه اجرای آن به این صورت بود که خریدار ۹درصد کل مبلغ فاکتور طلا شامل قیمت، اجرت ساخت و سود فروش را به‌عنوان مالیات پرداخت می‌کرد. اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا به این شیوه، افزایش قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کننده و کاهش تقاضا برای مصنوعات طلا را به‌دنبال داشت و به همین دلیل این قانون مورد انتقاد فعالان صنفی قرار گرفت.

به‌گفته نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، فعالان صنفی با توجه به سرمایه‌ای‌بودن طلا و با نگرانی از آسیب به کل این صنعت به‌دلیل کاهش خرید مصنوعات، از زمان ابلاغ این قانون جلسات متعددی با سازمان امور مالیاتی کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس و نمایندگان مجلس برگزار کردند و در این جلسه خواستار این شدند که در اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، تنها سود و اجرت ساخت برای دریافت مالیات ملاک قرار گیرد و قیمت طلا از محاسبات مالیاتی حذف شود. این قانون سرانجام‌ خردادماه امسال از سوی دولت ابلاغ شد.

نحوه محاسبه قیمت طلا
حذف قیمت طلا از مجموع محاسبات مالیاتی، میزان مالیات بر ارزش افزوده را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد.

به‌طور مثال، اگر قیمت طلا گرمی یک میلیون تومان و اجرت گرمی ۱۰۰هزار تومان باشد، با احتساب ۷درصد سود فروشنده، خریدار باید طبق قانون قبلی برای هرگرم طلای خریداری شده ۹درصد ضربدر ۱.۱۰۰‌تومان به اضافه ۷درصد سود فروشنده را به‌عنوان مالیات بپردازد درحالی‌که براساس قانون جدید محاسبات به این شکل خواهد بود: ۹درصد ضربدر مجموع ۱۰۰هزار تومان و سود ۷درصد فروشنده.

به‌گفته فعالان بازار و مسئولان صنفی، اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا، رقم مالیات برای مصرف‌کننده را به کمتر از یک‌سوم آنچه تاکنون محاسبه می‌شد، کاهش خواهد داد؛ عاملی که می‌تواند به افزایش تقاضا و بازگشت خریداران به بازار طلا کمک کند.

سامانه وزارت اقتصاد جاماند
در زمان ابلاغ، اجرای این قانون به تعریف سامانه‌ای جامع از سوی وزارت اقتصاد منوط شده بود که حالا با گذشت ۶ماه از آن زمان هنوز تعریف و راه‌اندازی نشده است. به‌گفته نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، دولت برای اجرای این قانون شرطی تعیین کرده بود که به موجب آن کل معاملات از نقطه صفر تا ۱۰۰، یعنی مواد خام و تولید و توزیع تا مصرف، باید در سامانه‌ای که از سوی وزارت اقتصاد و دارایی طراحی و تعریف می‌شود، به ثبت برسد اما امروز با تأخیری که در راه‌اندازی این سامانه رخ داده، قانون قرار نیست برای اجرا منتظر سامانه بماند.

هدف از ایجاد سامانه، شفاف‌سازی، پیگیری سیر دادوستد طلا از تولید تا مصرف نهایی و استحصال آمارهای مستدل برای تصمیم‌سازان کشور بوده و اطلاعاتی ازجمله میزان مصرف طلای کشور و گردش مالی بازار طلا در این سامانه پیگیری خواهد شد.

محمد کشتی‌آرای در این زمینه به همشهری می‌گوید: سامانه هنوز آماده نیست و راه‌اندازی آن احتمالا به سال۱۴۰۱ موکول شود. طبیعتا این سامانه بسیار مهم است ولی از آنجایی که قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده خردادماه ابلاغ شده و ۶ماه بعد از ابلاغ باید اجرایی شود، نمی‌توان اجرای آن را معطل راه‌اندازی سامانه گذاشت. سامانه مکمل اجرای قانون است و هدف از تعریف آن شفاف‌سازی و استخراج آمار و ارقام معاملات طلاست و تا راه‌اندازی آن تمامی آمار و ارقام در فاکتورها لحاظ می‌شود. به‌گفته نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، مبالغی که از مصرف‌کننده دریافت می‌شود در اظهارنامه‌های فصلی و سه‌ماهه واحدهای صنفی به وزارت اقتصاد ارائه خواهد شد.

تأثیر مثبت اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده
اجرای این قانون از این لحاظ مهم است چون باعث می‌شود قیمت نهایی مصرف‌کننده کمتر باشد. هزینه‌هایی که به مصنوعات طلا تعلق می‌گرفت کمتر می‌شود و از اصل طلا مالیات گرفته نمی‌شود و قیمت برای مصرف‌کننده پایین می‌آید. کاهش قیمت طلا برای مصرف‌کنندگان ۲ پیامد ‌مهم به همراه دارد.

یکی از ‌آنها این است که خرید طلای دست دوم برای مردم دیگر توجیه اقتصادی ندارد. مردم در سال‌های اخیر به‌دلیل گرانی طلای نو به خرید طلای دست‌دوم که مالیات بر ارزش افزوده نداشت، روی آورده بودند و الان با اجرای این قانون خرید دست‌دوم توجیه ندارد. پیامد بعدی این است که مصرف طلا در کشور بالا می‌رود. مصرف که بالا برود، طبیعتا تولید و در پی آن افزایش رقابت، رشد اشتغال، صادرات و ارزآوری افزایش خواهد یافت.

برخلاف قانون قبلی که به‌صورت آزمایشی اجرا شد و مورد قبول صنف طلا و جواهر نبود، این قانون با توجه به تأثیر مثبتی که بر رونق بازار خواهد داشت، مورد توجه و استقبال واحدهای صنفی قرار گرفته است. نکته مهم درخصوص اجرای قانون جدید، جدیت دولت در برخورد با تخلفات است. به‌گفته کشتی‌آرای، در این قانون برای واحدهای صنفی‌ای که قانون را به‌درستی اجرا نکنند، جرائم سنگینی لحاظ شده که این جریمه‌ها طبق گفته مقامات وزارت اقتصاد و دارایی غیرقابل بخشش است.

رونق بازار تا شب عید
به‌گفته نایب‌رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، وضعیت بازار طلا به نسبت پارسال کمی بهتر شده اما به نقطه ایده‌آل گذشته نرسیده است. کشتی‌آرای می‌افزاید: هنوز محدودیت‌هایی وجود دارد و مردم با ملاحظه در این زمینه رفتار می‌کنند. تجمعات به‌صورت قبل نیست ولی با شکلی که هم‌اکنون شاهد آن هستیم و با توجه به تأثیر مثبت این قانون بر استقبال از خرید، بازار عید را خوب پیش‌بینی می‌کنیم.

بازار سکه تغییری نمی‌کند
در سال‌های اخیر با توجه به افزایش نرخ دلار و کاهش ارزش ریال، سرمایه‌های خرد مردم به سمت خرید سکه رفت و مصنوعات با توجه به گرانی روزافزون طلا و کاهش قدرت خرید مردم از چرخه خرید مردم حذف شده بود. با اجرای این قانون وضعیت بازار سکه چه تغییری خواهد کرد؟

نایب‌رئیس اتحادیه طلای تهران تغییرات قانون مالیات را بر بازار سکه بی‌تأثیر می‌داند و می‌افزاید: یکی از دلایل استقبال از سکه، سرمایه‌گذاری بوده که این عامل به‌شدت کاهش یافته و نخستین دلیل آن تثبیت قیمت طلا در محدوده کنونی طی یک‌سال گذشته بوده است. در این مدت بازده سرمایه کالاهای دیگر بسیار بیشتر از سکه بوده و این عامل گرایش به سکه را کاهش داده است. از سوی دیگر، سکه از قدیم جنبه هدیه داشته و با برداشته‌شدن محدودیت‌های کرونایی از این جنبه، دوباره مورد استقبال قرار خواهد گرفت؛ در نتیجه بازار سکه بعید است که با اجرای قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده تغییرات خاصی را شاهد باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین ابومهدی مهندس بازار طلا طلافروشی ها قیمت طلا ایام فاطمیه اومیکرون قاسم سلیمانی مذاکرات وین ابومهدی مهندس قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرای این قانون وزارت اقتصاد اجرای قانون قانون جدید مصرف کننده راه اندازی بازار سکه برای مصرف بازار طلا قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۱۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود

در حالی که به گفته کارشناسان مالیات بر عایدی سرمایه در این ایام تنها راه مقابله با سوداگری و  جلوگیری از افزایش تورم کشور است اما در چند سال گذشته این طرح پشت درب های مجلس و دولت باقی مانده بود که بالاخره در چند روز گذشته این طرح در مجلس به تصویب رسید و همزمان با تصویب این طرح اعتراضاتی از سوی برخی افراد که اکثر آنها سوداگر  و دلال بودند مطرح شد اما با  شفاف سازی این طرح و اعلام کامل بندهای آن بخش زیادی از اعتراضات این طرح کاهش پیدا کرد.

به گفته بسیاری از کارشناسان   بخش زیادی از تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای سرمایه‌ای است و مردم عادی توان خرید مسکن متناسب با نیاز خود را ندارند. با وضع مالیات بر سوداگری تقاضا سرمایه‌ای و التهاب بازار کاهش پیدا می‌کند؛ در نتیجه در صورت ساخت و عرضه بیشتر مسکن در کشور دسترسی مردم به آن امکان‌پذیر می‌شود.

سوداگری در بازار ارز در بسیاری موارد اثر شدیدتری بر بازار کالاهای مصرفی مردم دارد؛ چراکه با افزایش قیمت ارز، قیمت مواد اولیه تولید و کالاهای وارداتی افزایش پیدا می‌کند و به سرعت نیاز ضروری روزانه مردم را با مشکل مواجه می‌کند.

سوداگری علاوه بر رشد تقاضای سرمایه‌ای، باعث افزایش فاصله طبقاتی می‌شود که در نتیجه آن انواعی از مشکلات اجتماعی به سمت خانواده‌ها سرازیر می‌شود. عدالت حکم می‌کند هر کسی متناسب با درآمد خود مالیات بپردازد تا هم از فشار بر روی اقشار کم درآمد کاسته شود و هم منابع به درستی در جامعه توزیع شود.

مالیات بر عایدی سرمایه  بازار مسکن را به سامان می رساند 

در ادامه فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در حال حاضر بخش زیادی از تقاضای واقعی مصرف در بخش مسکن  به دلیل سرمایه ای شدن این بازار  از بین رفته است گفت: متاسفانه در چند سال گذشته  به دلیل سرمایه ای شدن بخش مسکن  قیمت ها به صورت نجومی افزایش یافته است و همین امر باعث شده که دیگر قدرت خرید مسکن در بین متقاضیان واقعی از بین برود برخی از افراد در چند سال گذشته به دلیل آنکه دارای چندین واحد مسکونی خالی از سکنه هستند باعث شده که بازار مسکن را دچار التهاب کنند وهمین امر بازار را با مشکل مواجه کرده است طرح مالیات بر عایدی سرمایه خود باعث می شود که این بازار  با رونق روبه رو شده و قیمت ها در این بازار واقعی شود و متقاضیان بتوانند مسکن خریداری کنند .

معافیت های گسترده در طرح مالیات برعایدی سرمایه قرار داده شده است

براساس این گزارش سال گذشته سید احسان خاندوزی نامه‌ای به شورای نگهبان نوشت و در مورد این مالیات توضیح داد:  تصویب و اجرای طرح موسوم به مالیات بر عایدی سرمایه که دلالان و سفته بازان بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارزهای خارجی را هدف قرار می‌دهد، اقدامی بسیار ارزشمند است که در کشورهای دیگر نیز اجرا شده است.

 خاندوزی با بیان اینکه  فقدان این پایه مالیاتی که دست‌کم در ۱۰۰ سال گذشته در بیش از ۱۴۳ کشور در حال پیاده‌سازی بوده، موجب بروز مشکلات متعددی به‌خصوص در حوزه تولید شده است به‌عنوان نمونه با توجه به بازدهی بالای خریدوفروش‌ها در بازارهای غیرمولد موازی تولید مانند بازار ملک، خودرو، طلا و ارز انگیزه سرمایه‌گذاری و کار در حوزه تولید را به‌شدت کاهش داده و یکی از موانع اصلی رونق تولید در کشور است. طرح مالیات بر سفته‌بازی و سوداگری به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌دلیل معافیت‌های گسترده در طرح، حداکثر دو درصد از افراد جامعه مشمول آن می‌شوند.

 همچنین مهدی موحدی بکنظر، رئیس مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی گفت: آمریکا پایه مالیات بر عایدی سرمایه را از سال ۱۹۱۳ و بریتانیا از ۱۹۶۵ اجرایی کرده‌اند و تا سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۸۷ کشور این نوع مالیات را به کار گرفته‌اند.

دست دلالان و سوداگران در بازار اقتصادی کشور کوتاه می‌شود 

سید کاظم موسوی عضو نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه خود نقش بسیار موثری در کاهش سوداگری و نرخ تورم در بازار کشور  دارد بسیاری  از مخالفان این طرح سوداگران و دلالان هستند که با اجرای این طرح   دست تمامی آنها قطع شده و ما به زودی با اجرای این طرح شاهد بهبود و رونق بازار خواهیم بود. در آینده با اجرای این طرح بازارهای اقتصادی کشور از جمله بازار طلا و ارز  بازار خودرو و مسکن که منبع اصلی سوداگری است  به سمت رونق حرکت خواهد کرد.

معافیت های مالیات بر عایدی سرمایه برای چه حوزه ای در نظر گرفته شده است؟

البته این طرح معافیت‌هایی را هم مشمول شده است. انتقال املاک مسکونی با شرایط مندرج در متن قانون، انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی متعلق به شخص غیرتجاری بالای هجده سال، املاکی که به دولت تملیک می‌شوند، اولین انتقال دارایی موضوع بند‌های (۱) و (۲) که پیش از استقرار بستر اجرایی تملیک شده اند تا ۳ سال بعد از استقرار، انتقال «کلیه اراضی با کاربری کشاورزی اعم از باغ‌ها و زمین¬های زراعی و اراضی فاقد کاربری» با دوره تملک بالای سه سال، انتقال کلیه انواع دارایی‌های ذکر شده بصورت هدیه و وقف، انتقال ارز حاصل از روش‌های مجاز ورود ارز به کشور به تأیید بانک مرکزی مشروط به رعایت قوانین و مقررات مربوط، در موارد انتقال داراریی ارثی، در صورتیکه دوره تملک کمتر یا مساوی یکسال باشد، معاوضه دارایی‌های موضوع بند‌های (۳) و (۴) متعلق به هر «شخص غیرتجاری بالای هجده سال» با دارایی دیگری از مصادیق همان بند با رعایت موازین شرعی، در صورت صدور صورتحساب الکترونیکی مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست، استهلاک، املاک مشمول ماده ۷۷ قانون مالیات مستقیم همچنین مشمولین تبصره ۲ و ۴ آن، مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی موضوع بند (۳) توسط اشخاص غیر تجاری بالای ۱۸ سال در هر پنج سال تا سقف ۵ برابر معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم و انتقال دارایی‌های موضوع بند (۳) متعلق به اشخاص تجاری در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی با دوره تملک ۵ سال و بیشتر از جمله معافیت‌های این قانون خواهند بود.

حالا مالیات بر عایدی سرمایه بعد از تایید شورای نگهبان، باید توسط وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی با استفاده از داده‌های سایر دستگاه‌ها در نظام اقتصادی کشور اجرایی شود.

بعد از گذشت چندین سال چشم انتظاری هم اکنون دولت و مجلس اتفاق نظر دارند که مالیات بر عایدی سرمایه باعث فروکش کردن تلاطمات بازار دارایی‌های اصلی می‌شود؛ زیرا انگیزه سوداگران برای ورود به آن‌ها را از بین می‌برد.

طرح مالیات بر عایدی سرمایه به همین منظور و نیز با هدف کنترل سوداگری و حرکت جریان سرمایه به سمت فعالیت‌های مولد و با ارزش افزوده برای کشور مطرح شد و هم اکنون در مرحله بررسی جزئیات آن در مجلس است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • گلایه شرکت‌ های ترانزیتی از افزایش هزینه‌ های مرزی و توقف کانتینرها در دوغارون
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • توقف در روند کاهشی دلار؛ خریداران دوباره برگشتند!
  • مخالفت مجلس با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی